Please Don't Scream, You’re So Beautiful: The 14 Best Horror Movies of 2013

squarsies-skräck-2013

Wow, vilket riktigt inspirerande år. Varför frågar du? Enkelt - 2013 var det bästa året för skräck som jag har sett sedan jag började min kärlek till genren tillbaka på college. Varje år har sina högsta och låga nivåer, missförstå mig inte, och även om det fanns några förolämpande dåliga skräckfilmer som tvingades på oss i år (som jag redan diskuterade i min 13 sämsta skräckfilmer från 2013 artikel) uppvägde de goda kraftigt dessa glömska fläckar. Grev Dracula förvandlas till en bönsyrsa? Sista, sista exorcism? Sympatisk läderytan? Glöm allt det onda eftersom 2013 var full av förstklassiga remakes, energiska omstart, värda uppföljare, ambitiösa oberoende vinnare och skräckkomedier som fick oss att skratta lika mycket som vi skrek. Som skräckfantast har detta varit ett år i åren - och också ett år som gav mig en ganska tom plånbok.Det mest överraskande jag hittade när jag gjorde den här listan var mängden mainstream och amerikanska utgåvor som bedövade mig 2013. När jag såg tillbaka på förra årets favoriter var så många utländska och oberoende, eftersom det vanliga fodret bara var en parad av olyckliga kloner att tjäna pengar på uttråkad publik. Tack och lov hände det inte i år, och vanliga studior tog större risker för riktiga skräckfilmskapare, vilket gav lite mer frihet till människor som har bevisat sig gång på gång. Missförstå mig inte, jag stöder inte helt mainstream-skräckbiografen framåt, för den här trenden kunde ha varit något annat än en lust, men om dessa stora budgetstudior kan lära sig en sak eller två från 2013 är det så kreativa friheter kan gå långt - du förstår när du ser några av mina favoritfilmer för året.Ah, förlåt, jag är fortfarande som ett svindlande barn på jul. Ärligt talat skulle jag bara ha tretton val, för jag är ett skräckfantast och uppenbarligen 13 har viss betydelse i vårt samhälle, men jag kunde inte motivera att lämna den första titeln från min lista, så jag utvidgade den till fjorton val bara så jag kunde respektera alla filmer som jag verkligen älskade. Naturligtvis kunde jag ha hållit igång i år, enkelt fylla i en artikel med tjugo urval, men en linje måste dras någonstans. Helvete, jag kanske kan arbeta upp en tredje artikel som består av filmer som * knappt * missade klippet, bara så att jag kan sprida kärleken till varje enskild titel som förtjänar det - vilket så många gör.

Vad säger jag, ni är alla här för listan, så trumma snälla - låt oss få den här showen på vägen. Njut av De 14 bästa skräckfilmerna från 2013 !